Zakuvana testa
Princes krofne
Za testo:2 i po dl vode
12 i po dl maslaca (može i margarin)
12 i po dl brašna
4 jaja
Za fil:
4 žumanca
200 gr šećera
30 gr brašna
4 dl mleka
vanilin šećer
2 dl slatke pavlake ili izmutite ona četiri belanca, gotovo da nema razlike
U većoj posudi kuvajte vodu i masnoću. Kada provri, odjednom sipajte prosejano brašno.Mešajte dok masa ne počne da se odvaja od šerpe. Stavite u drugu činiju i dodajte jedno po jedno jaje, stalno mešajući. Kada postane sjajno i ujednačeno, završena je ova faza. Uzimajte sa dve male kašike testo iz mase i ređajte na pleh sa većim razmacima između jer će da poraste. Peći na jakoj vatri (220 C) oko 30 min. Kad su gotovi, neka se ohlade, pa ih presecite napola, napunite filom i pospite šećerom u prahu.
Žumanca i šećer dobro izmešati, dodati brašno, pa polako dolivati mleko. Staviti na paru sve vreme mešajući, dok ne postane gusto. U ohlađeno umešati slatku pavlaku ili šne od četiri belanca.
Нема коментара:
Постави коментар