recepti

recepti
ukusi okusi

недеља, 18. октобар 2015.

Crno - bela mus torta


200 gr crne čokolade za kuvanje
200 gr bele čokolade
250 gr maslaca
160 gr šećera
8 jaja
so
2 lista želatina

Dno kalupa obložiti pek papirom i pramazati maslacem.  Odeliti 4 žumanca i belanca. Šećer i maslac podeliti na dva jednaka dela.
Rastopiti tamnu čokoladu na pari. Mešajući dodati polovinu šećer i maslaca. Kad postane jednolično, dodavati jedno po jedno žumance od ona 4. Umutiti 4 belanca i pažljivo i dodati u krem. Napuniti kalup i staviti u frižider.
Isto tako pripremiti kremu sa belom čokoladom, ali ne zaboraviti i želatin, prethodno otopljen u hladnoj vodi. Staviti preko već ohlađenog crnog krema. 
Ostaviti nekoliko sati u frižideru. 
Izvrnuti na ravnu tacnu, ukrasiti nastruganom čokoladom i pistaćima ili po želji.

Нема коментара:

Постави коментар