Najbolja doboš torta
Za fine kore:
140 gr maslaca
140 gr šećera
4 jaja
4 žumanca
140 gr brašna
Za fil:
12 jaja
280 gr šećera
280 gr čokolade
200 gr maslaca
Za glazuru:
140 gr šećera
sok pola limuna
Dobro izmesiti maslac sa šećerom. Dodavati jedno po jedno, osam žumanaca. Dodati brašno i šne od belanaca. U kalup uliti što manje testa i rastanjiti. Što više kora dobijete - finija je torta.
Za fil izmešati jaja sa šećerom i čokoladom, pa skuvati mešajući na pari. U hladan fil umešati izrađen maslac. Poređati kore i fil. Poslednju koru ne mazati, staviti je sa strane.
Za glazuru mešati šećer sa limunom da dobijemo svetlo - braon karamel. Pripremiti nož, nakvašen hladnom vodom, kojim ćete odmah iseći glazuru, jer kasnije neće moći da se lepo iseče. Premazati onu poslednju koru, naseći na trouglove, pa poređati na tortu, tako da svaki bude pomalo nakrivljen.
Нема коментара:
Постави коментар