Jorkšir puding
Jorkširski puding nije poslastica, ono što mi podrazumevamo pod nazivom puding - to je ukusan prilog uz neku kobasicu, sočno pečenje ili nešto slično.
Za 4 osobe:
3 jaja
350 ml mleka
1/2 kašičice soli
150 gr brašna
2 kašike putera
Jaja, mleko i so staviti u posudu. Dodati brašno i sve dobro umesiti mikserom. Veoma bitno je staviti umućeno testo poklopljeno u frižider i ostaviti da odstoji sat vremena.
Puter staviti u tepsiju i tepsiju staviti u rernu na 220 stepeni da se otopi. Ohlađeno testo još jednom promešati i usuti u vrelu posudu sa puterom. Peći tridesetak minuta dok ne postane zlatnosmeđe boje i ne podigne se u zanimljivoj talasastoj formi. Ukusno je, kao da jedete neki pečeni sir, možete ga kombinovati na sto načina...
Нема коментара:
Постави коментар