Ruske kape (šubare)
Kora:
Napomena: koristiti čašu od 2 dl
4 jaja
2 čaše mleka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
prašak za pecivo
4 čaše brašna
4 kašike kakaa
Fil:
pola litre mleka
2 pudinga od vanile
margarin
150 gr. šećera u prahu
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
1 dl mleka
kokosovo brašno
Izmešati sve sastojke za koru, pa peći u podmazanoj tepsiji od rerne na 200 stepeni 20-ak minuta.
Skuvati puding u pola litra mleka. Ohladiti, pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu Seći čašom, pa svaki krug preseći na pola. (Ja dobijem pedesetak kolačića na kraju.) Stavljati fil, poklopiti odozgo, pa umazati sa strane, a onda taj deo sa strane uvaljati u kokos.
Napraviti glazuru od čokolade i na svaki stavljati po malo čokolade (paziti da ne bude previše tečno da se ne zamulja).
Нема коментара:
Постави коментар