recepti

recepti
ukusi okusi

уторак, 15. децембар 2015.

Ruske kape (šubare)


Kora:

Napomena: koristiti čašu od 2 dl

4 jaja
2 čaše mleka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
prašak za pecivo
4 čaše brašna
4 kašike kakaa

Fil:

pola litre mleka
2 pudinga od vanile
margarin
150 gr. šećera u prahu

Glazura:

100 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
1 dl mleka


kokosovo brašno


Izmešati sve sastojke za koru, pa peći u podmazanoj tepsiji od rerne na 200 stepeni 20-ak minuta.

Skuvati puding u pola litra mleka. Ohladiti, pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu Seći čašom, pa svaki krug preseći na pola. (Ja dobijem pedesetak kolačića na kraju.) Stavljati fil, poklopiti odozgo, pa umazati sa strane, a onda taj deo sa strane uvaljati u kokos.

Napraviti glazuru od čokolade i na svaki stavljati po malo čokolade (paziti da ne bude previše tečno da se ne zamulja).

Нема коментара:

Постави коментар